Požiar áut vo Vranove a pátranie po páchateľovi.Zlodejov v Lipanoch prichytili policajti priamo na mieste. Vlámanie do baru v Snine.

27.07.2010 Celý región

Požiar áut vo Vranove a pátranie po páchateľovi: V utorok 27. 7. 2010 okolo 02. 00 h bol na policajnú linku 158 vo Vranove nahlásený požiar troch motorových vozidiel odstavených na parkovisku pred obytnými blokmi na sídlisku ...
zistili, že išlo o úmyselné zapálenie osobného auta zn. VW Golf, z ktorého prešiel oheň na ďalšie dva vozidlá zaparkované z jednej aj druhej strany zapáleného auta. Na zapálenom aute zhorel celý interiér , karoséria aj pneumatiky. Tridsaťsedemročnému majiteľovi auta vznikla tak škoda za 11.756, - €. Na vedľa stojacom Suzuky Ignis obhorela pravá strana – pravé predné aj zadné dvere a lemovanie. 35 ročnému majiteľovi vznikla tak škoda v hodnote 2.000, - €. Poškodené bolo aj auto Škoda Favorit 28 ročného majiteľa. Tomu vznikla škoda za 500, - €.
Vranovskí policajti začali trestné stíhanie vo veci pre prečin poškodzovania cudzej veci a po páchateľovi sa pátra. Vranovskí policajti pri vyšetrovaní prípadu na mieste.

Zlodejov v Lipanoch prichytili policajti priamo na mieste.
Lipianski policajti načapali páchateľov vlámania sa do predajne potravín v Lipanoch, okr. Sabinov. Ku vlámaniu došlo v pondelok v noci pár minút pred pol druhou. Páchatelia najprv vypli elektrické ističe, ktoré sú na vonkajšej strane budovy predajne a potom vylomili plastové dvere vedúce do skladu zeleniny, cez ktorý prešli do skladu potravín. Z predajne si nachystali rôzne cukrovinky a potraviny v hodnote 120.17 Eur. Pri naberaní tovaru do prinesených krabíc boli vyrušení policajnou hliadkou. Ako páchateľov policajti zistili 4 miestnych mladých mužov. Mladistvého 17 ročného v minulosti 3 krát súdne trestaného, mladistvého 16 ročného v minulosti 5 krát súdne trestaného, mladistvého 16 ročného, v minulosti 2 krát súdne trestaného a 32 ročného muža v minulosti 4 krát súdne trestaného.
Policajti všetkým štyrom vzniesli obvinenie pre prečin krádeže, sú umiestnení v cele policajného zaistenia a je spracovaný podnet na ich väzobné stíhanie. Škoda pre jednu prešovskú firmu vlastniacu predajňu krádežou aj poškodením zariadenia je vo výške 170.17€.

Vlámanie do baru v Snine.
V pondelok 26.07.2010 o 07.40 h telefonicky oznámila na OO PZ v Snine súkromná podnikateľka z Veľkej Poľany, že do baru na Ul. Vihorlatskej v Snine, bola vykonaná krádež vlámaním. Privolaní policajti na mieste zistili, že doposiaľ neznámy páchateľ, v čase od 02.00 h do 07.40 h dňa 26.07.2010 prišiel k baru a roztiahol kovové – roxorové mreže. Kameňom rozbil dvojitú sklenenú výplň a cez takto vzniknutý otvor okno otvoril. Dostal sa do priestorov baru, ktorý je istený snímačom pohybu poplašného zariadenia a preto následne prešiel k vedľajšiemu zhodnému oknu, vedúcemu do miestnosti herne a tým istým spôsobom sa dostal dnu. Tu prelepil senzor pohybu poplašného zariadenia bielou lepiacou páskou. V herni potom neznámym predmetom povylamoval spodné časti na piatich hracích automatoch, z ktorých ukradol najmenej 1.000, - € a ušiel. Na zariadení baru a poškodením hracích automatov spôsobil škodu najmenej za 2.000, - €. Celková škoda je 3.000, - €.
Sninskí policajti v tomto prípade začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.
 

Vyberte región